Όχι και τόσο “σκληροί”

Μετά τις τέσσερις ανακτήσεις σε εταιρία data recovery μέσα στο 2010 και άλλους δυο δικούς μου εξωτερικούς δίσκους οι οποίοι μια μέρα απλώς “χτύπησαν”, σήμερα συνάδελφος μου φέρνει δίσκο, ολοκαίνουργιο, ο οποίος σταμάτησε αδικαιολογήτως να δουλεύει ακριβώς τη στιγμή που είχε κάνει move όλα του τα αρχεία. Το αποτέλεσμα όπως καταλαβαίνετε είναι ότι πλέον δεν έχει δεδομένα ούτε την οικονομική δυνατότητα των €250 και άνω να κάνει ανάκτηση. Φυσικά το κατάστημα από το οποίο προμηθεύτηκε τον δίσκο θα τον αντικαταστήσει άμεσα. Ωστόσο δεν αναλαμβάνει την ανάκτηση των δεδομένων. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να καλύπτεται από κάποιου είδους εγγύηση και η ανάκτηση, για κάποιο διάστημα τουλάχιστον.

Θεωρώ λοιπόν πως όλο αυτό παύει να είναι μια σύμπτωση ή απλώς κακή χρήση. Σημαίνει πως οι κάθε είδους εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ιδιαίτερα οι portable, τους οποίους αγοράζουμε για backup είναι μια σχετικά προσιτή αλλά όχι και αξιόπιστη λύση. Αν θέλετε να είστε πιο ασφαλείς η καλύτερη λύση είναι τα δεδομένα σας να τα έχετε σε τουλάχιστον δυο διαφορετικά μέσα αποθήκευσης.

Τα παραπάνω αφορούν οικιακούς χρήστες. Οι εταιρίες έχουν ή θα έπρεπε να έχουν άλλες λύσεις για back up οι οποίες σχεδόν μηδενίζουν τα ποσοστά απώλειας δεδομένων

 

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s