Στήλη φαντομάς στο Excel

User: – Δούλευα στο Excel και εξαφανίστηκε η στήλη Α.

IT: – Σκρόλαρε απλώς λίγο αριστερά και θα τη δεις.

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται οι περισσότερες #IT_stories είναι τέτοιου επιπέδου. Δεν τις γράφω γιατί δεν είναι αστείες αλλά απογοητευτικές. Μετά από 11 χρόνια σ’αυτή τη δουλειά τέτοιες ιστορίες είναι η απόδειξη ότι το επίπεδο των ελληνών χρηστών Η/Υ είναι πάρα πολύ χαμηλό, όχι τόσο γιατί δεν έχουν τις γνώσεις αλλά γιατί δεν έχουν την διάθεση να σκεφτούν 3-4 δευτερόλεπτα. Τόσος είναι ο χρόνος που χρειάζεται για το 90% των “προβλημάτων”. Στο facebook και στο να προσθέτουμε emoticons στο msn όμως είμαστε όλοι experts.

Advertisements

4 Comments on “Στήλη φαντομάς στο Excel”

  1. ένα level πιο πάνω είναι το “το βλέπω αλλά δεν εκτυπώνεται”

  2. Nagia says:

    δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, δυστυχώς και “ευτυχώς”, και Λονδίνο τα ίδια παίζουν, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με κόσμο που απλά “δεν”.

  3. Χωρίς να έχω καμιά διάθεση να σε αμφισβητήσω, θέλω να σου πω πως μετά από 11 χρόνια σε πολυεθνική και συζητήσεις με τους ξένους συναδέλφους μου έχω την αίσθηση πως η διαφορά είναι ότι χρήστες εκτός Ελλάδας είναι πιο πρόθυμοι να μάθουν. Ίσως βέβαια και οι IT να τους έχουν εκπαιδεύσει καλύτερα.

  4. Δεν ξέρω εαν οι χρήστες χρειάζονται εκπαίδευση ή όχι. Το πρόβλημα είναι ενα για εμένα. Οταν λέει στο CV “εξαιρετικός χειρισμός Windows 10,Word,Excel,Powerpoint 2100 ,Photoshop CS300, AutoCad2050 etc” απαιτώ τουλάχιστον να ξεχωρίζουν 1-2 πραγματάκια και να έχουν μια αίσθηση και μια υποτυπώδη χαρτογράφηση στο μυαλό τους το που είναι τί. (Ξέρω,αργό reply αλλά πετυχημένο.)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s