ΠΡΟΣΟΧΗ! iMessage και άλλες παγίδες

Το iMessage, το νέο χαρακτηριστικό του iOS5, κρύβει ένα μυστικό το οποίο οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας μάλλον δε θα βιαστούν να αποκαλύψουν. Ο κάθε κάτοχος συσκευής με iOS5 που θέλει να χρησιμοποιήσει για την επικοινωνία του το iMessage θα πρέπει να ορίσει στο “Receive At” που βρίσκεται στις ρυθμίσεις των “Messages” κάθε πιθανή email διεύθυνση στην οποία κάποιος μπορεί να τους στείλει μήνυμα. Αλλιώς, κάθε φορά που ο αποστολέας στέλνει σε μια διεύθυνση η οποία δεν είναι καταχωρημένη από τον παραλήπτη σ’αυτό το πεδίο, θα στείλει MMS με την ανάλογη φυσικά χρέωση. Ένας έυκολος τρόπος να καταλαβαίνετε τι στέλνετε είναι το χρώμα του Send (Πράσινο για sms/mms – Μπλε για μηνύματα μέσσω iMessage)

Για να προσθέσετε λοιπόν κι άλλες διευθύνσεις ακολουθείτε τα εξής βήματα: Settings – Messages – Receive at – Add another email. Για κάθε μια διεύθυνση που προσθέτετε λαμβανετε αντίστοιχα ένα email – για επιβεβαιωση – το οποίο με 2 απλά βήματα σας καθοδηγεί ώστε να ολοκληρωσετε τη διαδικασία.

Advertisements

7 Comments on “ΠΡΟΣΟΧΗ! iMessage και άλλες παγίδες”

 1. εγώ δεν κατάλαβα. Κι έχω τρομάξει και λίγο.

 2. SissyKa says:

  και γω δεν καταλαβα. ΤΙΠΟΤΑ ομως.

  • Όταν μου στείλεις ένα μήνυμα σε email address την οποία δεν έχω καταχωρήσει στο Messages θα χρεωθείς MMS στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Γι’ αυτό πρέπει όλοι να καταχωρήσουμε όλες email addresses μας εκεί ώστε όσοι μας στένουν να μη χρεώνονται.

   Παράδειγμα:

   Χθες έστειλα για δοκιμή σε ένα φίλο μου message – μέσω Messages – σε διεύθυνση όμως που εκείνος δεν είχε καταχωρήσει στο Messages και αυτός έλαβε MMS. Άρα χρεώθηκα. Αφού όμως πρόσθεσε τη διεύθυνσή του στο Messages με τη διαδικασία που περιγράφω έλαβε iMessage. Το οποίο δε χρεώνεται γιατί είναι μέσα στο data plan. Με το χρώμα του μηνύματος, καταλαβαίνεις εύκολα πότε χρεώνεσαι στο Data Plan σου και πότε sms ή mms.

   Ελπίζω να βοήθησα

 3. Εισαι μεγαλος δασκαλος ρε φιλε. Μηπως μπορεις να μου πεις και για ενα Ζ50 πειραγμενο, που χτυπαει στροφαλο αν γνεται κατι;


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s