Ανησυχίες νέων γονιών

Τα τελευταία χρόνια ο πιο διαδεδομένος τρόπος να συνδεθεί κάποιος στο internet, ειδικά στο σπίτι λόγω έλλειψης δομημένης καλωδίωσης αλλά και λόγω ευκολίας, είναι ασύρματα. Έτσι έχουμε φτάσει σήμερα στο σημείο, σε κάθε αναζήτησή μας για κάποιο ασύρματο δίκτυο, τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής μας να είναι πολλά. Αυτό σημαίνει πως τα ασύρματα δίκτυα μας κατακλύζουν και δε μπορούμε να τα αποφύγουμε πουθενά και καμία ώρα της ημέρας. Αν η ακτινοβολία των wifi είχε χρώμα δε θα βλέπαμε τίποτα πέρα απ’ αυτό. Ουσιαστικά θα ήμασταν τυφλοί.

Πολλές φορές χτυπάει το τηλέφωνό μου από γνωστούς και φίλους οι οποίοι μαθαίνουν ότι πρόκειται να γίνουν γονείς και με ρωτάνε με αγωνία αν η ακτινοβολία του wifi μπορεί να βλάψει την έγκυο, το έμβρυο ή το παιδί αργότερα, αν θα ήταν καλύτερα να συνδέονται μόνο με καλώδιο και άλλες τέτοιες ερωτήσεις. Η απάντηση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι δεν ξέρω σε τι βαθμό αυτή η ακτινοβολία μπορεί να είναι επικίνδυνη, υπάρχουν πολλές θεωρίες, το σίγουρο όμως είναι πως ακόμα κι αν κλείσουμε το δικό μας wifi θα έχουμε την ακτινοβολία από το ασύρματο router των γειτόνων. Αν μένουμε σε πολυκατοικία αυτά μπορούν με ευκολία να ξεπερνούν τα 10 ή τα 15. Οπότε είναι μάταιο να κάνει κανείς μια τέτοια κίνηση.

Καταλαβαίνω ότι αυτή δεν είναι μια καθησυχαστική απάντηση, ούτε επιστημονικά τεκμηριωμένη. Είναι όμως βασισμένη στην κοινή λογική. Ό,τι προφύλαξη κι αν λάβουμε θα είμαστε πάντα παθητικοί δέκτες των ακτινοβολιών των ασύρματων δικτύων των άλλων. Εντυπωσιακό δε είναι πως κανείς δε ρωτάει ή δεν υποπτεύεται τα κινητά ή για τα ασύρματα τηλέφωνα που υπάρχουν μέσα στο σπίτι για το πόσο βλαβερά μπορεί να είναι κι αυτά. Μάλλον έχουμε προσαρμοστεί στην ιδέα πως δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά. Έτσι θα προσαρμοστούμε και με τα wifi αργά ή γρήγορα.

Advertisements

3 Comments on “Ανησυχίες νέων γονιών”

  1. snolly says:

    εγω απαντω πως δε βλαπτει καθολου γιατι αν τους πω αυτο που τους λες πρεπει να συζηταω μια ωρα μετα.

  2. Εγώ πάλι απλά τους θυμίζω το Powergrid που περνά μέσα απο τους τοίχους,Συνεχίζω με “Αν η σκέψη σου είναι αυτή ξεφορτώσου το κινητό” ακολουθεί παύση “Και στο κάτω κάτω αφου το σκέφτηκες δεν φοβάσαι και τόσο” Αν περάσει 3λέπτο απλά λέω “Καλά,γειά”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s