Ποτέ το Σαββατοκύριακο

Τις περισσότερες φορές που το IT της εταιρίας πρέπει να κάνει εργασίες στο computer room απαιτούνται επανεκκινήσεις ή και κάποιο downtime λίγων οι περισσότερων ωρών. Συνεπώς οι εργασίες αυτές δε μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνουν την ώρα που η εταιρία εργάζεται. Τις περισσότερες φορές, λοιπόν, προγραμματίζονται για Σαββατοκύριακο, πολύ αργά το απόγευμα ή ακόμη και τη νύχτα ώστε όλα να είναι έτοιμα το επόμενο πρωί. Αυτό είναι κάτι συνηθισμένο στον τομέα της πληροφορικής. Ακόμα κι αν μας κακοφαίνεται δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει διαφορετικά.

Το πρωινό του Σαββάτου που έρχεται λοιπόν ενώ όλοι θα ξυπνάτε αργά και θα κάνετε βόλτες στις λιακάδες εγώ θα είμαι στο παγωμένο, σκοτεινό, θορυβώδες και αφιλόξενο computer room για τέτοιου είδους δουλειές. Μαζί με δυο τεχνικούς από δυο εταιρίες που πληρώνουμε υποστήριξη. Με δυο έγραψα; Λάθος. Με δυο θα έπρεπε. Όμως η μια εταιρία, κολοσσός στον τομέα της πληροφορικής, μου είπε σήμερα, 4 μέρες πριν, πως δεν εργάζονται Σαββατοκύριακα. Ναι, καλά ακούσατε. Εταιρία πληροφορiκης, στις 2-3 μεγαλύτερες κατασκευάστριες servers όχι μόνο δεν εργάζεται Σαββατοκύριακο αλλά ούτε εκτός ωραρίου.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, οι μερικές χιλιάδες ευρώ που πληρώνονται στα συμβόλαια 24ωρης υποστήριξης είναι μόνο για 9-5; Αυτό είναι κάτι που οι μητρικές εταιρίες γνωρίζουν; Γιατί δε νομίζω στην Αγγλία ας πούμε να μην μπορούσαν Σάββατο. Το αντίστοιχο για έναν οικιακό χρήστη θα ήταν να έπεφτε το internet του το Σάββατο και να μη υπήρχε κανείς να διορθώσει τη βλάβη. Τι; Α ναι ξέχασα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τους οικιακούς χρήστες.

Advertisements

One Comment on “Ποτέ το Σαββατοκύριακο”

  1. elasticrash says:

    Μπορώ χαλαρά να μάντεψω ποιους εννοείς


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s