Wind και μη χειρότερα (σεντόνι)

Κάτι μου έλεγε πως δεν έπρεπε να κλείσω το blog και να που είχα δίκιο.

Έρχεται λοιπόν μια μέρα που βλέπεις τους λογαριασμούς και αποφασίζεις πως πρέπει να κάνεις κάτι για να μειώσεις λίγο ή πολύ τα έξοδα. Μεταξύ άλλων λοιπόν, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι και για την τηλεφωνία και το internet στο σπίτι γιατί ο ΟΤΕ ήταν αρκετά τσουχτερός, άσε που μας θεωρούσε δεδομένους γιατί δε μας είχε πάρει ποτέ να μας κάνει μια προσφορά όπως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι πάροχοι.

Μετά από έρευνα αγοράς καταλήξαμε ότι μας συμφέρει μια προσφορά που είχε η Wind εκείνο τον καιρό και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για τη φορητότητα. Αυτό ήταν κάτι που ενόχλησε τον ΟΤΕ και άρχισε να παίρνει 2 και 3 φορές τη μέρα τηλέφωνο με προσφορές και παρακάλια. Όμως αφενός οι προσφορές ήταν μακρυά από αυτή της Wind και αφετέρου θεωρήσαμε πως είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι θυμήθηκαν τώρα που φεύγουμε να μας κάνουν μια προσφορά ενώ τόσα χρόνια δε μας έδιναν σημασία. Η απάντησή τους ήταν κάτι μασημένα μα-μου-σου-του.

Ολοκληρώνουμε λοιπόν τα διαδικαστικά της φορητότητας, λαμβάνουμε το sms από τη wind για το πότε θα γίνει η ενεργοποίηση και περιμένουμε. Φτάνει η μέρα της ενεργοποίησης αλλά τίποτα. Περνάει μια, τίποτα. Περνάνε 3-4 τίποτα. Καλούμε και μας λένε ότι κάποιο τεχνικό πρόβλημα υπάρχει με τον ΟΤΕ και πρέπει να τον καλέσουμε και να του ζητήσουμε να το λύσει. Πρέπει να καλέσουμε εμείς, ναι έτσι μας είπαν, άσε που δεν μπήκαν καν στον κόπο να μας ενημερώσουν για την καθυστέρηση αλλά περίμεναν τηλεφώνημα από μας. Καλούμε τον ΟΤΕ ο οποίος μας είπε πως από μέρους τους έχουν γίνει όλα αλλά η συγκεκριμένη αλλαγή πρέπει να ζητηθεί από τη Wind. Καλούμε τη Wind και μας λέει πως τελικά, έτσι είναι και θα το αναλάβουν και θα μας στείλουν νέο μήνυμα για την ενεργοποίηση της σύνδεσης. Είχαμε γίνει ήδη το μπαλάκι των παρόχων.

Πραγματικά, την επόμενη μέρα ή τη μεθεπόμενη μας στέλνουν νέο sms με τη νέα ημερομηνία ενεργοποίησης. Όμως σιγά μην ήταν τόσο απλό, σιγά μην τελείωνε εκεί η περιπέτεια. Το τηλέφωνο αφού έγινε η αλλαγή του παρόχου δούλευε μια χαρά αλλά από internet, τίποτα. Καλούμε στην τεχνική εξυπηρέτηση – στην οποία για να καταλήξεις να μιλάς με κάποιον πρέπει να έχει τεράστια αποθέματα υπομονής και ελεύθερου χρόνου – και όταν μετά από 1+ ώρα αναμονής καταφέραμε να μιλήσουμε με κάποιον και τελικά κατάλαβαν ότι δεν είναι κάποιο θέμα που λύνεται από το τηλέφωνο ανοίξανε μια βλάβη και με sms (τα sms αυτά για να είμαι δίκαιος δουλεύουν τέλεια) μας ενημέρωσαν πως το κοιτάνε. Φυσικά αν και πάλι δεν τους ενοχλήσεις σε ξεχνάνε. Χρειάζονται την πίεση, τη γουστάρουν.

To make a long story short που λέμε, γιατί έχουμε και δουλειές και γιατί αρκετή ζωή χάσαμε μ’αυτούς, μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, επισκέψεις τεχνικών οι οποίοι ο ένας κατηγορούσε τον “αντίπαλο” πάροχο αλλά τελικά το δικό μας πρόβλημα παρέμενε, αποφάσισαν ότι είναι βλάβη στο κέντρο του ΟΤΕ και θα χρειαστεί παραπάνω μέρες για να λυθεί. Έχουμε περιμένει ήδη σχεδόν ένα μήνα στον οποίο φυσικά αν δεν είχαμε επιμείνει εμείς ακόμα θα ήμασταν στην αρχή αρχή της ιστορίας. Αξίζει να αναφέρω δε ότι για να καταφέρουμε να γίνει πάλι επίσκεψη τεχνικών του ΟΤΕ και της Wind βάλαμε deadline στην Wind πώς θα διακόπταμε άμεσα τη σύνδεση. Πράγμα που τελικά θα ζητήσουμε σήμερα μιας και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν έχουν τη διάθεση να μας εξυπηρετήσουν.

Μια εξήγηση είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση ξεκινάει από τον ΟΤΕ ο οποίος μάλλον θέλει στη χειρότερη να τιμωρήσει τον πελάτη που “προδίδει” την αγάπη που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια ή στην καλύτερη να καθυστερήσει τις διαδικασίες μπας και γλιτώσει τη φυγή του πελάτη, πράγμα που δυστυχώς κάποιες (μάλλον πολλές ώστε να έχει γίνει αυτό σύστημα) καταφέρνει. Από την άλλη η τσάτρα-πάτρα αντιμετώπιση των εναλλακτικών παρόχων είναι κάτι απαράδεκτο. Σου γίνονται τσιμπούρια τάζοντάς σου λαγούς με πετραχήλια για να σε αποκτήσουν αλλά μετά μην τον είδατε. Είναι να μη σε βάλουν στο χέρι. Και σε όλη αυτή τη διαδικασία αναρωτιέμαι (μη γελάσετε) πού βρίσκεται η ΕΕΤΤ· γιατί αφήνει αυτή την κατάσταση να διαιωνίζεται εις βάρος των καταναλωτών;

——

Και για να κλείσουμε το θέμα αφού μετά από 2 ακόμα επισκέψεις τεχνικών του ΟΤΕ και της Wind το θέμα επιτέλους (σχεδόν ένα μήνα μετά) λύθηκε, να πω πως για τη διακοπή συμβολαίου, που ζητήσαμε, μια γραμμής η οποία δεν είχε παίξει ποτέ, η Wind μας ζήτησε €160. Εκείνη τη στιγμή είναι που νιώθεις ότι σε έχουν βάλει στο χέρι· έχεις εγκλωβιστεί και πώς θα ξεμπλέξεις.

Και 2 συμβουλές:

1. Όταν έχετε βλάβη, για τις ημέρες που δεν έχετε ίντερνετ ή τηλέφωνο ή και τα 2 να ζητάτε πίστωση στον στο επόμενο λογαριασμό. Είναι τόσο απλό που δεν αξίζει να σας πιάνουν κορόιδα· και πιο δύσκολη να ήταν η διαδικασία πάλι δεν αξίζει να σας πιάνουν κορόιδα
2. Την αίτηση σύνδεσης να την κάνετε απευθείας στον πάροχο που τελικά επιλέξατε να κάνετε φορητότητα ή νέα σύνδεση και όχι στις ό,τι-να-ναι εταιρίες που σας καλούν εκ μέρους του με και-καλά προσφορές. Αυτό το λάθος κάναμε εμείς και ο μεσάζοντας μας χρέωσε €25 μεταφορικά (τα μισά για να φέρουν τα χαρτιά στο σπίτι για υπογραφές και τα άλλα μισά για να φέρουν ένα tablet δώρο – που δεν έχουν παρεμπιπτόντως φέρει ακόμα) λες και μεταφέρουν κάτι από τη Βραζιλία. Φυσικά όλες αυτές οι εταιρίες λειτουργούν με την ανοχή των παρόχων

Καλή σας τύχη

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s